Professionele Coachings

Hoe blijf je vitaal, put je uit je eigen kracht, blijf je in balans en effectief in je werk?

Hoe ga je om met succes of verlies van taken of bevoegdheden, opdrachten of misschien zelfs je baan?

Zit er meer in je mars en weet je even niet welke weg er voor je ligt?

Hoe ga je effectief om met je medewerkers, collega’s of leidinggevenden?

Wil je je talenten meer ontwikkelen op je werk?

Vraag je je af hoe je als executive of bestuurder strategisch omgaat met diverse politieke-, bedrijfs-of persoonlijke belangen van jezelf en anderen om je heen?

Dan is Professionele Coaching wellicht iets voor jou. In een aantal in een-op-een- coachings maak je zichtbare stappen. Winst voor jezelf en je directe werkomgeving. Professionele Coaching gaat voornamelijk over werk-gerelateerde vragen en wordt zakelijk betaald.

Gratis intake

Om vrijblijvend te kijken of ik je echt van dienst kan zijn, kun je een gratis intakegesprek van 1 uur aanvragen. Daarbij maken we kennis met elkaar om te kijken of er een klik is. Er is alle ruimte voor je om je verhaal te doen en de aanleiding voor jouw coaching toe te lichten. Ik help je om concrete doelstellingen af te spreken aan de hand waarvan we je feitelijke ontwikkeling kunnen monitoren.
Daarnaast geef ik concreet aan hoe ik je met inzichten, oefeningen en opdrachten je daadwerkelijk verder kan brengen. Zo weet je waar je aan toe bent als je met mij een coachingstraject instapt.

Als er van beiden een goed gevoel is om met elkaar in zee te gaan, stel ik een offerte op waarin jouw doelstellingen verwoord staan.
Indien gewenst wordt ook de input van jouw leidinggevende, HRM-medewerker of werkgever meegenomen in de doelstellingen voor het traject. Bij de laatste coaching evalueren we je feitelijke ontwikkeling aan de hand van je leerdoelen en kijken we hoe je je positieve ontwikkeling zelf verder kunt voortzetten.

Individuele Coachings

Elke individuele coaching bestaat normaliter uit een sessie van 1,5 uur. Hierdoor kunnen we ook echt de diepte ingaan en je vragen bij de kern aanpakken.
Het aantal sessies voor de meeste vragen is vaak 6 tot maximaal 8.
De eerste drie coachings volgen elkaar snel op (elke week of om de week), zodat je echt in de benen gaat van wat je aangereikt wordt. Na een mondelinge tussentijdse evaluatie kijken we of er daadwerkelijke een gewenste ontwikkeling is van jouw ontwikkeldoelen. Als we het traject voortzetten ga je steeds meer op eigen kracht verder en zijn de overige coachings om de 2, 3 of 4 weken.

Hoe werk ik als coach?

Tijdens het traject werken we op 3 niveaus nl: 1) gedrag en vaardigheden, 2) persoonlijkheid/ego en 3) zielservaringen. Waarom? Omdat alleen werken aan gedrag en vaardigheden zorgt dat je niet het fundament in je zelf aanpakt waardoor oud (werk)gedrag makkelijk kan terugkeren.

1. Gedrag & vaardigheden

Aan de hand van jouw praktijksituaties, feedback van anderen en mij als coach over jou brengen we je gedrag en keuzes in kaart. En het effect daarvan op jezelf en je werkomgeving. Met behulp van theoretische modellen, hand-outs die je daarover ontvangt krijg je meer inzicht in je gedrag en de alternatieven die meer opleveren. Daarnaast kan ik je coachen in het eigen maken van communicatieve- of managementvaardigheden die je leerdoelen ondersteunen. Verder kan ik je – door mijn ruime ervaring – helpen met praktische inzichten en oefeningen op gebied van timemanagement, stressmanagement, zelfmanagement, leidinggeven, coachen, conflict hanteren, onderhandelen, presenteren, solliciteren en selecteren.

2. Persoonlijkheid/ego

Je kunt het gras (‘gedrag’) wel weghalen, maar als je de wortel niet aanpakt komt het vanzelf weer terug. Daarom word je tijdens een coachtraject bij mij ook bewust van de vorming en invloed van je persoonlijkheid op je leerdoelen. Daarvoor gebruik ik de Psychology of Selves en Voice Dialogue als methode waarin ik internationaal door de grondleggers Hal & Sidra Stone ben opgeleid. Hierdoor kom je tot nieuwe keuzes van binnenuit die je ontwikkeling verder fundamenteel stimuleren en ondersteunen.
Soms word je gevraagd een korte en gerichte autobiografie te schrijven om je ego-patronen nog beter in kaart te krijgen. 

3. Zielservaringen

Sommige ervaringen kunnen je diep tot in je ziel raken. Denk maar aan het uitblijven van je beloofde promotie, degradatie, verlies van taken, bevoegdheden of verantwoordelijkheden of zelf verlies van je baan. Of andere persoonlijke ervaringen in je privéleven die je houding in je werk beïnvloeden. 
Dan is het zaak om daar zorgvuldig naar te kijken en te zien hoe je vanaf nu hier anders mee om kunt gaan.

Soms wil je meer zielenrust en kan ik je met diverse oefeningen als visualisatie en mindfullness je ondersteunen.

Bovendien kun je passie en zingeving hervinden over wat je bezielt. Met een reeks aan inzichten en oefeningen kun je een persoonlijke en professionele visie bouwen voor jezelf waardoor je een kompas hebt om je werk en loopbaan opnieuw richting te geven. Je ervaart direct meer hernieuwde energie en vitaliteit.

Locatie

Er zijn 3 manieren waar ik de intake en coachings verzorg:

Coachhuis

In het Coachhuis in Den Haag (Raamweg 4 vlakbij station CS) en Amsterdam en Utrecht (afhankelijk wat vrij is).  Uiteraard word je vooraf geïnformeerd waar dat is.

Op locatie

In Den Haag, Amsterdam of Rotterdam kom ik ook naar jouw kantoor toe als je daar een geschikte coachruimte kan reserveren.

Online

Ook kun je online-coachings doen als je het te druk hebt of jij of ik in het buitenland zit. Bijvoorbeeld via skype, facetime of whatsapp.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan een intakegesprek ongeacht of daar een coachingstraject uit voortkomt of niet.
Het tarief voor een Professionele Coaching van 1,5 uur is € 250,= en van 1 uur € 175,= excl. 21% BTW. De meeste trajecten die ik verzorg bestaan uit 6 coachings van 1,5 uur waardoor zo’n traject € 1.500,= excl. 21% BTW kost. Voor werkgerelateerde vragen (zoals loopbaanontwikkeling) geldt het zakelijk tarief van € 250,= voor 1,5 uur, excl. 21% BTW. Als je dat moet bekostigen uit eigen portomonnee of eigen zaak als ZZP-er (en niet door organisatie) ontvang je een korting van 20%.

Ervaringen deelnemers met mij als coach

DIRECTEUR TECHNIEK & MARKT ONDERNEMERSVERENIGING
Het heeft mij meer gegeven dan verwacht, omdat er praktisch ingestoken vaardigheden en modellen behandeld zijn. Martin heeft een brede ervaring, prettige persoonlijkheid en uitgebreide gereedschapskist met kennis van modellen, aanpakken en gesprekstechnieken. Ik heb echt geen verbeterpunten. Je straalt als ‘diamant’ aan vele zijden, in ieder geval die zijden, die ik kan zien.
CFO SHORT STAY GROUP
Martin heeft ervoor gezorgd dat mijn hoofd, hart & ziel weer in verbinding met elkaar staan. Automatisch heeft dit geresulteerd in het hervinden van mijn eigen kracht. Daarnaast heb ik leren omgaan met (emotionele)manipulatie, confrontatie en het overwinnen van mijn angsten. Ik ben Martin ontzettend dankbaar voor het hervinden van mijzelf en ik gun een ieder dezelfde ervaring als ik heb ondervonden. Kortom: Coaching van Martin is een absolute aanrader!!!
VICE-PRESIDENT ING BANK
The Skype coaching session felt as if I was sitting directly next to Martin again! This enabled me to speak openly and with trust. Very helpful coaching session with clear and practical feedback that I could apply directly at work with tangible results.
PROJECTMEDEWERKER RABOBANK
Het coachingstraject heeft verborgen blokkades omver geworpen en mijn vertrouwen in eigen kunnen een boost gegeven. Het gaf me energie, waar het voorheen energie kostte. Dit heeft geresulteerd in positieve reacties bij collega’s en klanten.
CONSULTANT STANDARIZATION AT ROYAL NEN
Martin geeft mij advies op het gebied van carrière en leven. Zowel face-to-face als telefonisch en via Skype calls weet Martin mij te inspireren en helderheid te geven.
MANAGER HR
Ik heb Martin ervaren als integere en deskundige coaches, die haarscherpe analyses weet te maken waar je als P&O-adviseur wat aan hebt: duidelijk, ontwikkelingsgericht en realistisch. Daarbij is het prettige gesprekpartner met passie voor zijn vak.
ECOLOOG NATUURMONUMENTEN
Martin heeft een scherpe blik en is in staat snel door te pakken naar de kern van de zaak. Aanleg en ervaring zal hier zeker voor ingezet worden. Hij biedt ook een persoonlijke aanpak door goed aan te voelen waar je klaar voor bent en waarvoor niet en ook in de keuze van de methode om wel hetzelfde doel te bereiken.
SOURCING & FACILITY MANAGER INTERNATIONAL BANK
Martin is a true and intellectual professional, who is an expert in guiding people to approach business content with authenticity. This transformation allows them to come in their own strength, resulting in an increase of confidence and a successful performance, as well as a personal value add towards a happier lifestyle.
ENTREPENEUR
Martin enables personal changes, by letting you self-explore your personal core and related strengths. He is able to create an environment where you can interpret your way of interacting with your environment and lets you improve yourself on achieving your (newly explored) goals using a new discovered approach.
VOORZITTER OR PROVINCIE ZH
De coachings bieden mij vernieuwde handvatten om effectief te zijn in mijn communicatie met medemensen, op het werk en anderszins. Mijn zelfbewustzijn is gegroeid en daarmee mogelijkheden om mijzelf te sturen. Al heel snel had ik een beleving van wederzijds begrip. Waardering van wie ik ben als individu. Niet te kinderachtig om mij ook kritisch de spiegel voor te houden. Connectie in mens- en wereldbeelden.
Previous
Next

Vragen?

Je kunt me altijd bellen of mailen met vragen naar:

martin@martinthoolen.com
06-15620111

En je krijgt snel antwoord.