Over Martin Thoolen

Met Zelfbewustzijn komt je werk en leven tot bloei​

Het is mijn passie om mensen te helpen.
En als je wilt ook jou, zodat je jezelf bent in je werk en leven.
Zodat je vanzelfsprekend tot je recht komt met je talenten.
Zodat je effectiever (samen) werkt.
Zodat je tevreden leeft.
Met hart voor je zelf én je omgeving.

Met Zelfbewustzijn komt je werk en leven tot bloei​

Het is mijn passie om mensen te helpen.
En als je wilt ook jou, zodat je jezelf bent in je werk en leven.
Zodat je vanzelfsprekend tot je recht komt met je talenten.
Zodat je effectiever (samen) werkt.
Zodat je tevreden leeft.
Met hart voor je zelf én je omgeving.

Ruim 25 jaar professionele ervaring en deskundigheid

Met meer dan 25 jaar professionele ervaring als bewustzijns-begeleider, klinisch- en organisatiepsycholoog heb ik duizenden voorgangers mogen begeleiden. Zowel in teams als individueel. In coachings, trainingen, leergangen, retreats en seminars.

Voor managers, medewerkers en professionals van het bedrijfsleven, diverse banken, de rijksoverheid, provincies en gemeentes, zorginstellingen, adviesbureaus en nog veel meer. Dit is wat ze zeggen:

Veel dank voor je waardevolle begeleiding van ons teamtraject. Het lukt jou om ECHT iets teweeg te brengen en dat is al jaren niet meer gelukt. Dus daar ben ik - en met mij velen- echt blij mee.
Martin geeft mij advies op het gebied van carrière en leven. Zowel face-to-face als telefonisch en via Skype calls weet Martin mij te inspireren en helderheid te geven.
Ik heb Martin ervaren als integere en deskundige coach, die haarscherpe analyses weet te maken waar je als P&O-adviseur wat aan hebt: duidelijk, ontwikkelingsgericht en realistisch. Daarbij is het prettige gesprekpartner met passie voor zijn vak.
Martin is a true and intellectual professional, who is an expert in guiding people to approach business content with authenticity. This transformation allows them to come in their own strength, resulting in an increase of confidence and a successful performance, as well as a personal value add towards a happier lifestyle.
Martin enables personal changes, by letting you self-explore your personal core and related strengths. He is able to create an environment where you can interpret your way of interacting with your environment and lets you improve yourself on achieving your (newly explored) goals using a new discovered approach.
Previous
Next

Waarom ik echt iets voor je kan betekenen

Mensen helpen, coachen en trainen zit in mijn bloed. Van jongs af aan.

Verder blijf ik me verdiepen in hoe ik mensen het beste kan helpen. Daarbij gebruik ik nieuwe bronnen uit de psychologie als ook de zienswijze en wijsheid van oude volkeren op de aarde. Maar altijd vertaald naar inzichten en concrete handvatten waar je echt wat mee kan.

Ook al ben ik je begeleider, ik heb mijn blinde vlekken en blijf altijd aanspreekbaar.

Lees alle evaluaties van de afgelopen 25 jaar en je ziet dat ik vaak goed tot excellent scoor bij mijn klanten en opdrachtgevers.

Wat anderen over me zeggen

 • Drive om over te brengen/ te leren
 • Kracht vanuit liefde
 • Serieus betrokken
 • Innerlijke rust
 • Ongeremde passie
 • Brede ervaring
 • Diepgaand en Praktisch
 • Magische momenten

Visie en missie
Visie – Awareness at Work

Als je open staat voor zelfreflectie en bereid bent om je kern te raken, kan er een hele nieuwe wereld in en om je heen ontstaan. Een wereld waarin jij tevreden, evenwichtig en effectief functioneert: Awareness at Work.
Ik geloof als ieder van ons zich hierin van tijd tot tijd laat steunen, we een wereld creëren, waarin we met plezier, begrip en effectiviteit leven en samenleven. En aan die wereld lever ik graag mijn bijdrage.

Er ligt zoveel verborgen potentieel in ieder van ons.
Ieder van ons kan effectief, bezield en gelukkig werken en leven.
Dus jij ook!

Hoe? Door bewust te worden van je zelf.

Maar over welk zelf hebben we het dan eigenlijk?

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat er verschillende perspectieven zijn van waaruit je kan kijken. Zoals in het boek staat wat ik met Wendy Hobbelink heb geschreven Rijkdom is gratis! Daarin zie je concreet hoe je denken, voelen, gedrag, ervaringen en al je keuzes instant verandert als je vanuit je ego, ziel of spirit leeft en werkt.
Of je nu medewerker, manager, werkgever, professional, ambtenaar, of bedrijfs-, politiek of geestelijk leider bent. Of partner, vader, moeder, kind, familielid, landgenoot of medemens.

Hocus pocus? Nee, want het boek laat zien hoe je zelf dit bewustzijn in je dagelijkse werk en leven concreet maakt. Met visie, diepgang, praktische inzichten, praktijkcases en oefeningen.

Rijkdom is gratis!

Inspirerende gids voor nieuw bewustzijn in werk en privé. Het boek is gratis verkrijgbaar bij deelname aan een coaching, teamcoaching, retreat of seminar. 

Missie

Mijn missie is om je te helpen bewuster van je zelf te worden. Je bewuster te maken van je gedrag, je keuzes en impact die dit heeft op je werk en leven. Maar ook van de krachten en ervaringen die in je huizen die je huidige gedrag en keuzes bepalen. Zodat je tot nieuwe keuzes komt die je fundamenteel meer rust, balans, tevredenheid, talentbloei en effectiviteit geven.

Studie en postdoctorale opleidingen

In 1990 ben ik afgestudeerd in de klinische arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en mijn doctoraal (‘Masters’) diploma behaald. Daarna heb ik een legio aan post-doctorale opleidingen en methodes van begeleiding gevolgd, waaronder Sensory awareness/mindfulness en de internationale opleiding Voice Dialogue (& The Psychology of Selves) bij de grondleggers Hal & Sidra Stone in de USA.

Werkervaring

Ik ben van 1990 tot 1998 werkzaam geweest als trainer/coach bij Boertien& Partners en heb daar diverse trainingen aan deelnemers uit allerlei branches verzorgd. Bovendien heb ik de training Persoonlijke Kracht en Individuele Coaching daar ontwikkeld. In die tijd ben ik ook geregistreerd als Gedragswetenschappelijk Opgeleide Trainer bij het Nederlands Intituut voor Psychologen.
Verder ben ik als trainer 10 jaar actief geweest in de overheidssector als Freelance Trainer voor Publiek Domein.

Van 1999 tot en met 2019 ben ik werkzaam geweest als co-founder van het bureau Circumference. Daar heb ik o.a. ontwikkeld en uitgevoerd:

 • 33 Leergangen Personal Empowerment
 • 8 Week-Retreats Inner Nature in het buitenland
 • 4 jaar internationale training Selfmanagement voor DSM en 7 jaar nationaal
 • Diverse Teamcoachings voor afdelingen en teams
 • Transitietraining Nieuw Perspectief voor (dreigend) baanverlies en opleiding van coaches/trainers hierin bij de Rijksoverheid
 • Honderden individuele en executive coachings
 • Het boek ‘Rijkdom is gratis! Een inspirerende gids voor nieuw bewustzijn in werk en privé geschreven

Door deze ruime ervaringen kan ik ook helpen bij heel veel verschillende soorten professionele en persoonlijke vragen. Of dat nu over leiderschap of samenwerking gaat. Stress- of timemanagement , reïntegratie of werk/privébalans. Conflicthantering. Loopbaankeuze. Levenskeuzes. Relaties. Zingeving. En meer.

Registraties

In 1995 ben ik geregistreerd als Gedragswetenschappelijk Opgeleide Trainer en in 2009 als Psycholoog Trainer bij het Nederlands Instituut van Psychologen.
In 2013 ben ik geregistreerd als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie bij het Nederlands Intituut van Psychologen bij het Nederlands Instituut van Psychologen.
In 2011 ben ik geregistreerd als Registered EuroPsy Psychologist bij the European Federation of Psychologists’ Association (EFPA). Ik ben aangesloten bij EFPA, NIP, Coachfinder en het Coachhuis.

 

Inspiratie

Wat mij inspireert zijn de kosmische spiegels van zelfreflectie die het leven en werk me dagelijks geeft. Als je goed kijkt, kun je elke dag leren en groeien van hoe je zelf omgaat met anderen en situaties.
Verder laat ik me naast de bestaande psychologie voeden door andere zienswijzen die bijdragen aan natuurlijke groei en balans, wijsheid en tevredenheid. Veel indigenous culturen over de wereld die ik deels bezocht heb en diverse stromingen over spiritualiteit zijn blijvende inspiratiebronnen voor me.

Verder inspireert mij in-de-natuur-zijn wat ons eigenlijk zoveel kan leren of gezond en in balans zijn als je maar goed kijkt. En met name vogels, in het bijzonder met de arend. Hiermee heb ik van kinds af aan een band en twee arenden zijn terug te vinden in mijn handtekening die ik maakte toen ik 14 jaar was. Bleek dubbel arend (toon 11) later ook nog eens mijn geboortezegel te zijn volgens de Maya-kalender. Bovendien staat de arend voor mij symbool voor transformatie, leiderschap, visie en een heldere geest. Dat zie je terug in mijn logo en dat kan ik je brengen.

En niet te vergeten muziek, want muziek verbindt. Als gepassioneerd muzikant speel ik in diverse bands als Yesshows and Genesis Project als de Nederlandse Tributebands van YES en Genesis.

Je laten inspireren?

Persoonlijke en professionele ervaringen en inzichten van mijn klanten en mijzelf deel ik graag in de blogs, artikelen, mijn boek als co-auteur en meer die je hier op deze inspiratiepagina kunt vinden.